Herinrichting Binnenhof

  • Projectdetails
  • Opdrachtgever: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis, Nijmegen
  • Gebruiker: Patiënten, bezoekers en medewerkers
  • Huisvestingsadvies: 2 double you
  • Ontwerp: 2 double you
  • Oppervlakte: 1.082 m2

Gastvrijheid staat bij het CWZ hoog in het vaandel  De ‘Binnenhof’ als hart van het ziekenhuis dient hieraan bij te dragen. In de Binnenhof is een restaurant gesitueerd en verschillende zones waarin kort- en lang verblijf mogelijk is. Hierdoor is het naast eten en drinken ook mogelijk om te wachten, overleggen en ontspannen.

Wij vertaalden het gastvrijheidsconcept naar een ruimte waarin zowel bezoeker, patiënt als professional zich thuis voelt. Duidelijke oriëntatie was een van de uitgangspunten. Met behulp van kleuren, materialen en heldere zichtlijnen is de binnenhof een overzichtelijke ruimte geworden.