Vernieuwde afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde CWZ Nijmegen officieel geopend!

9 maart, 2018

Niets zo uitdagend als een ziekenhuis. Het is een omgeving waarin complexe processen volgens strenge eisen en strakke protocollen plaatsvinden, waar de kwaliteit in de fysieke omgeving geborgd moet zijn, patiënten zich welkom en veilig willen voelen én professionals efficiënt hun werk moeten kunnen doen. 2 double you is vertrouwd met die complexe wereld en is gevraagd het ontwerp te maken voor de afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde van het CWZ Nijmegen.

Ruimte en rust
Het resultaat is een afdeling waar patiënten en bezoekers de rust en ruimte ervaren die ze nodig hebben. Dat is niet alleen een gevolg van esthetische keuzes, maar ook van healing environment & evidence based design: de fysieke ruimte draagt aantoonbaar bij aan het welbevinden van de patiënt. Licht, groen en ruimte maken de afdeling warm en toegankelijk. Samen met zachte materialisering en duidelijke routing creëren ze een stressarme omgeving voor de patiënt.

Uitdagende context
Naast de patiënt staat ook de professional centraal in het ontwerp. Die moet zijn medische taak zo goed en efficiënt mogelijk kunnen uitvoeren. Daarom bracht 2 double you álle processen eerst tot in detail in kaart. Elke modaliteit kent een indrukwekkende keten van medische, logistieke en backoffice-processen. Die proces-inventarisatie is omgezet in een visualisatie, als basis van het ontwerp.
De afdeling en alle afzonderlijke ruimten zijn uiteindelijk zo ontworpen, dat alle processen naadloos op elkaar aansluiten.

Bijdrage
Voor 2 double you is het ontwerp van deze omgeving meer dan het creëren van een fraaie en functionele afdeling. Het is ook een overzichtelijke en duidelijke omgeving geworden voor patiënt en professional, waar elke modaliteit een eigen identiteit heeft gekregen. We zijn er trots op te hebben mogen bijdragen aan dit mooie resultaat.