Verbandwisselkamer Kinderbrandwondencentrum RKZ geopend!

22 december, 2016

In het Rode Kruis Ziekenhuis is de nieuwe verbandwisselkamer op het Kinderbrandwondencentrum geopend, die door 2 double you is ontworpen. De verbandwisselkamer is onderdeel van een afdeling die speciaal is gereserveerd voor het verzorgen van brandwonden. De wonden worden in een bad schoongemaakt en het verband wordt aangebracht of verschoond. Een pijnlijk proces, waarbij het belangrijk is dat de omgeving het proces ondersteunt en de kinderen op hun gemak stelt.

Voor de inrichting van de verbandwisselkamer is in overleg met de afdeling gekozen voor het thema strand en zee. De kleuren en materialen die hierbij zijn toegepast, geven een gevoel van rust en verkoeling. Door interactieve wandprojecties is de ruimte geschikt te maken voor het behandelen van kinderen van 0 tot 18. De kinderen worden op deze manier spelenderwijs afgeleid van de vaak pijnlijke behandeling.

Bij binnenkomst ervaren de kinderen meteen al verkoeling door het zien van een kabbelende zee en het horen van een rustige zeewind. De pedagogische medewerkers kunnen het geluid en beeld in de ruimte instellen naar behoefte van de kinderen, zodat zij minder last hebben van de pijn en minder pijnmedicatie nodig is.

De vernieuwing van de verbandwisselkamer in het Rode Kruis Ziekenhuis is mede mogelijk gemaakt door sponsoring vanuit het Brandwondencentrum.

Lees hier het nieuwsbericht van het Rode Kruis Ziekenhuis.

Bekijk hier de video op RTL XL

 

Gerelateerd nieuws

news img

Start bouw Dermatologie en Plastische Chirurgie

10 november, 2016

Volgende week start de bouw van de nieuwe poliklinieken Dermatologie en Plastische Chirurgie.

plus